Revizuire – 50 de Descoperiri de monedă romană: obiecte din schema de antichități portabile

Această ultimă carte din seria „50 Finds” din schema de antichități portabile este prima care se concentrează pe un anumit tip de artefact, mai degrabă decât pe o regiune sau o perioadă. Moneda romană este o alegere potrivită pentru această nouă abordare, deoarece reprezintă de departe cea mai mare categorie unică înregistrată de PAS, cu peste 324.000 de descoperiri individuale de monede și aproape la fel de multe din tezaure, reprezentând aproape un sfert din întregul set de date PAS.

Moneda oferă perspective importante asupra creșterii unui sistem monetar unificat extins în Marea Britanie romană și a modalităților în care oamenii au răspuns la acest lucru, precum și furnizarea unei bogății de informații despre schimbarea situației socio-politice în timp, datorită imaginilor folosite pe monede pentru a comunica totul, de la afilieri religioase la victorii militare.

Exemplele selectate în această publicație succintă și antrenantă variază de la extraordinar la cotidian, dar toate spun o poveste importantă despre Marea Britanie romană, acoperind subiecte de la identitate și religie la economie și legăturile Britanniei cu Imperiul Roman mai larg.