Review-Impinging on the Past: o excavare de salvare la Fladbury, Worcestershire, 1967

Raportul pe acest site semnificativ este foarte binevenit. În timp ce caracteristicile preistorice anterioare și ulterioare au fost prezente, precum și un mic cimitir Roman, interesul principal constă în complexul cuptor/uscător de cereale mid-Saxon. Această caracteristică a fost explorată în mod clar cel mai hotărât, săpăturile sale implicând vizuini sub peretele de graniță al Rectoratului adiacent. La abandonare, cuptorul a fost umplut în mod deliberat cu material posibil Mijlociu, producând un ansamblu notabil de artefacte.

Împletirea atentă a dovezilor arheologice și istorice aruncă cu succes lumină asupra erei săsești de la mijlocul până la sfârșitul Epocii. De asemenea, au fost efectuate analize proaspete ale descoperirilor, inclusiv analiza izotopică stabilă a rămășițelor umane (cu rezultate interesante).

În ansamblu, acesta este un exemplu excelent al modului în care un mic site dintr-o locație cheie, cu tratamentul potrivit, poate fi foarte informativ. Cât de norocoși suntem că David Peacock a profitat de această ocazie în 1967 și, cu ajutorul personalului Universității din Birmingham și al comunității locale, a reușit să salveze acest site pentru posteritate.