Recenzie-îngroparea morților: o istorie arheologică a locurilor de înmormântare, cimitirelor și cimitirelor

Această carte oferă o scurtă istorie a modului în care oamenii s – au ocupat de morții lor de-a lungul secolelor-concentrându-se în principal pe perioada medievală timpurie până în zilele moderne. Este, uneori, un vârtej amețitor al unui tur, care duce cititorii din Marea Britanie în Bhutan și peste tot între ele.

Primul capitol discută despre înmormântările „păgâne” – o captură probabil injudicioasă pentru orice înmormântare din întreaga lume care are origini precreștine-înainte de a se întoarce la apariția înmormântărilor „creștine”. Cartea discută apoi exemple deosebit de remarcabile, inclusiv înmormântări deviante, înmormântări în masă și, intrigant, cimitire pentru artefacte non-organice, cum ar fi mașini și avioane. Ultimul capitol este poate cel mai emoționant, oferind o discuție sinceră despre situația cu care ne confruntăm în prezent în ceea ce privește lipsa de spațiu pentru înmormântările viitoare.

În general, îngroparea morților este o carte bine scrisă pentru cititorul laic, care ar dori o scurtă precizie a schimbării practicilor de înmormântare de-a lungul istoriei și în întreaga lume.