Recenzie-Caledonia clasică: istoria și mitul Roman în Scoția secolului al XVIII-lea

Caledonia clasică explorează redescoperirea antichiară a rămășițelor romane ale Scoției și modul în care acestea au influențat și continuă să influențeze identitatea scoțiană, cu impact asupra interpretării noastre despre Scoția romană de astăzi. Diverse populiste și înșelătoare tropi, precum Zidul lui Hadrian formând granița dintre Anglia și Scoția, sau credința că Scoțienii au fost singurii oameni din lume antică pentru a rezista cu succes armatei Romane, sunt, ca Montgomery explorează, înrădăcinată într-o nevoie de a crea o identitate națională de teren și oameni care rămân neînvins, ceva care provine din narațiunea stabilite de către colecționari.

Clasic Caledonie începe cu o explorare a vieții mai devreme anticarii și experiențe care au influențat interpretarea lor de armata Romană în nord, marea Britanie, înainte de contrast cu motivația și influența engleză anticarii de pe ocupației Romane din nordul marii Britanii, în special concentrându-se pe impactul de volume, cum ar fi Britannia Romana, și modul în care acestea continuă să influențeze moderne opinii și interpretări. Montgomery merge pe diagramă epoca de aur a antiquarianism, explorând cum au căutat noi situri Romane, jefuind (și dăunătoare) i în încercarea de a colecta fizice rămășițe ale trecutului, din neatenție conservarea artefactelor și crearea de colecțiile care formează baza de astăzi muzee. Montgomery prezintă, de asemenea, influența romană asupra Hanoverienilor, discutând moștenirea revoltelor Iacobite care au dus la studiul multor situri romane în timpul cartografierii formale a Scoției în secolele 18 și 19.

Clasic Caledonie este mult mai mult decât o istorie socială a anticarul Scoția și căutarea identității naționale: este o explorare a impactului și influenței Roma în Scoția, examinând originile și influențele pe anticar gândit și cum acestea continuă în mod nejustificat de a influența interpretări moderne de arheologie Romană la nord de marea Britanie. Caledonia clasică este o examinare atât de necesară și aprofundată a puterii și imaginii incursiunilor romane în Scoția, care continuă să facă parte din identitatea națională scoțiană pentru unioniști și naționaliști deopotrivă.