Recenzie-arheologia Oxford de Est-Archeox: dezvoltarea unei comunități

Gândiți-vă la arheologia Oxford și gândurile se vor întoarce în mod inevitabil spre centrul istoric al orașului. În suburbii, cu toate acestea, există o moștenire la fel de bogată și distinctă.

Proiectul Archeox a fost creat pentru a investiga arheologia unei părți a acestui peisaj underexplored: East Oxford, se întinde de la St Clement pe marginea centrului orașului la Blackbird Leys dincolo de șoseaua de centură modernă. Acesta a fost la fel de mult un proiect social și educațional ca unul arheologic. „Dezvoltarea unei comunități” din titlu se referă nu numai la studiul schimbărilor istorice din zonă, ci și la implicarea oamenilor care trăiesc astăzi acolo. Folosind mai multe tehnici, voluntarii, conduși de Departamentul pentru Educație Continuă al Universității Oxford, au descoperit dovezi ale activității din preistorie până în prezent.

Volumul aduce nu numai o contribuție valoroasă la Arheologie, dar oferă și un studiu de caz al unei investigații peisagistice la scară largă și un plan pentru proiecte de Arheologie comunitară incluzive.