Patrimoniul de acasă-iulie

Deși unele situri de patrimoniu se redeschid încet, multe dintre destinațiile noastre preferate vor rămâne închise pentru o perioadă mai lungă. Pentru a umple golul, Amy Brunskill a creat un alt rezumat al unora dintre cele mai bune modalități de a vă implica în arheologie și patrimoniu de acasă – precum și listarea unora dintre locurile pe care acum le puteți vizita personal.

Vizite virtuale
Dacă sunteți în continuare în căutarea unor modalități de a explora muzee și situri de patrimoniu de acasă, nu căutați mai departe! Există o gamă largă de tururi virtuale disponibile pentru o mare varietate de site-uri, precum și baze de date extinse de colecții muzeale pe care le puteți citi cu atenție online.

Muzee
Muzee Naționale Scoția
https://artsandculture.google.com/partner/national-museum-of-scotland
Aflați despre unele dintre cele mai importante ale colecțiilor NMS sau faceți o plimbare virtuală în galeriile selectate cu Google Street View.

Muzeul Victoria și Albert
www.vam.ac.uk/collections
Explorați 5.000 de ani de creativitate umană prin obiectele și lucrările de artă din colecția Muzeului disponibile online.

Muzeul Ashmolean
https://collections.ashmolean.org
Răsfoiți o mare varietate de artefacte, sculpturi și picturi din colecția Ashmolean, care se întinde pe mai mult de 10.000 de ani.

Încrederea Muzeelor Din York
https://artsandculture.google.com/partner/york-art-gallery
Investigați obiecte și povestiri de la Muzeul Castelului York, Muzeul și grădinile Yorkshire, Galeria de artă York și York St Mary ‘ s pe pagina Google Arts and Culture.

Muzeele naționale NI
www.nmni.com/collections/Collections.aspx
Îngropa în colecții din cele trei site-uri care alcătuiesc muzeele naționale NI pentru a afla mai multe despre istoria, cultura, și oamenii din Irlanda de Nord și dincolo.

PATRIMONIU / SITURI ARHEOLOGICE
Wittenham Smocuri
www.youtube.com/watch?v=YYMJyu3p9Nw&list=PLnwSwNSjVemYFJnJazvE8 O3UN3vUVHj9J & indice=3
Faceți un tur al site-ului virtual al vilei romane mari și al Satului Iron Age descoperit de DigVentures la Wittenham Clumps din Oxfordshire.

Castelul Edinburgh
https://skfb.ly/6SWxo
Plimbați-vă prin castel și de a afla mai multe despre diferitele sale părți cu acest model 3D interactiv.

Arheologie Wessex
www.youtube.com/playlist?list=PLahO83m3ZEORvyxWWXWxCnkWCNZDcOrTZ
Explorați o varietate de site-uri, de la Old Sarum hillfort la Catedrala din Salisbury, cu videoclipuri de peisaj de patrimoniu la 360° pe canalul YouTube Wessex Archaeology.

Palatul Hampton Court
https://in360degrees.co.uk/indie360/HamptonCourt/
Vizitați sala mare, camera de vizionare mare și bucătăriile minunate ale palatului regal cu un tur interactiv.

Skara Brae
www.youtube.com/watch?v=15ymOVshN3E&t
Faceți un tur virtual la rămășițele acestei așezări neolitice din Orkney cu un videoclip de realitate virtuală la 360°.

Deschide Din Nou
Încet, dar sigur, siturile de patrimoniu încep să primească din nou vizitatorii. Iată câteva dintre primele care se redeschid publicului…

Patrimoniul Englez
www.english-heritage.org.uk/visit/reopening
Șase site-uri cu personal, inclusiv Old Sarum, Castelul Kenilworth și Grădina Elisabetană și Parcul Wrest, sunt acum deschise. Începând cu 4 iulie, alți 45 se vor alătura acestora, restul urmând să aibă loc pe 1 August. Rezervarea este necesară.

Încrederea Națională
www.nationaltrust.org.uk/news/our-latest-statement-on-reopening-and-coronavirus-covid-19
Mai mult de 100 de grădini și parcuri naționale Trust din Anglia și Irlanda de Nord, precum și unele parcări de coastă și rurale, sunt acum deschise prin advanced booking. Biletele noi sunt lansate în fiecare vineri.

Vindolanda
https://www.vindolanda.com/how-to-visit-us
Fortul auxiliar Roman de lângă zidul lui Hadrian se redeschide treptat, cu acces la situl arheologic și grădini în weekend-uri lungi. Pre-rezervarea este esențială. Muzeul Vindolanda și Muzeul Armatei Romane lucrează la redeschidere la începutul lunii iulie.

Învățarea în blocare
Dacă căutați modalități de a afla mai multe despre arheologia sau patrimoniul care vă interesează, am reunit unele dintre cele mai bune resurse disponibile online, de la un festival digital de arheologie la podcast-uri și bloguri care se uită la povești din culise de la muzee și arheologi.

EVENIMENTE ȘI RESURSE EDUCAȚIONALE
Festivalul de Arheologie
https://festival.archaeologyuk.org/
Implicați-vă într-o mare varietate de evenimente digitale, de la prelegeri online la conferințe Twitter, în timpul acestui festival de o săptămână, condus de Consiliul pentru Arheologie Britanică din 11 până în 19 iulie.

Tudor putere și glorie
https://royalarmouries.org/tudor-power-glory/
Descoperiți istoria câmpului de pânză de aur – în anul aniversar 500-a evenimentului-prin această expoziție on-line de la muzeele Royal Armouries.

Societatea antichităților din Scoția
www.youtube.com/channel/UCaBwXCoN1MKFSpgXuZcTfag/featured
Prinde pe prelegeri pe o varietate de subiecte, de la dezvoltarea clockwork în secolul al 17-lea la investigații palaeo-mediu pe scaunul lui Arthur.

Femei Remarcabile
www.bankofengland.co.uk/museum/noteworthy-women
Aflați mai multe despre femeile care au apărut pe, proiectat, și a produs bancnote în această expoziție on-line de către Muzeul Bank of England.

Institutul de studii nordice
www.uhi.ac.uk/en/research-enterprise/cultural/institute-for-northern-studies/events/
Înscrieți-vă la evenimente și seminarii publice online conduse de Universitatea din Highlands și insule sau vizionați înregistrări ale prelegerilor anterioare.

PODCAST-URI ȘI RADIO
Vorbind cu umbre
www.english-heritage.org.uk/visit/inspire-me/speaking-with-shadows/
Aflați despre unii dintre oamenii uitați și povești din istoria Angliei, cum ar fi prizonierii din Caraibe capturați în timpul războaielor napoleoniene și închiși la Castelul Portchester.

Muzeul obiectelor pierdute
www.bbc.co.uk/programmes/b0738jc2/episodes/downloads
Urmăriți istoriile obiectelor și reperelor arheologice care s-au pierdut în Irak, Siria, India și Pakistan.

BBC Istorie suplimentar
www.historyextra.com/article-type/podcast/
Ascultați episoade săptămânale oferind interviuri cu istorici pe o gamă largă de subiecte din istoria britanică și Americană.

Ne întâlnim la muzeu
www.artfund.org/whats-on/meet-me-at-the-museum
Aruncați o privire în spatele scenei muzeelor și galeriilor din acest podcast de la Fondul de artă, cu fețe cunoscute care fac o excursie la Muzeul lor preferat.

Podul Turnului
www.towerbridge.org.uk/whats-on/podcasts
Bucurați-vă de o serie de podcast-uri scurte care explorează istoria Tower Bridge, cu povești despre oamenii, ingineria și arhitectura din spatele reperului.

BLOGURI ȘI SOCIAL MEDIA

Butser Ferma Veche
www.butserancientfarm.co.uk/butser-blog
Găsiți discuții despre istoricul relevant

subiecte și actualizări privind arheologia experimentală care are loc la Butser, inclusiv construirea noii lor case neolitice.

Apelarea Patrimoniului
https://heritagecalling.com/
Explorați o gamă largă de postări despre diferite aspecte ale trecutului țării în acest blog condus de Historic England.

# FindsFriday
https://twitter.com/hashtag/findsfriday
Căutați acest hashtag pe Twitter pentru a vedea artefactele și descoperirile preferate ale multor curatori și arheologi, cu noi descoperiri prezentate în fiecare săptămână.

Muzee Naționale Scoția

Home


Citiți despre lucrările care intră într-o expoziție itinerantă, măsurile de precauție luate pentru protejarea colecțiilor în timpul COVID-19 și poveștile din colecțiile muzeelor.

Arheologie Wessex
www.wessexarch.co.uk/news
Aflați mai multe despre unele dintre cele mai recente lucrări arheologice Wessex Arheologie, proiecte din trecut, și descoperiri interesante, precum și evenimente comunitare și știri de companie.

Distracție în familie
Găsiți ceva pentru a distra întreaga familie în această secțiune. Cu opțiuni variind de la noi emisiuni TV la excursii de expoziții British Museum și idei de ambarcațiuni dintr-o întreagă varietate de surse, nu e sigur de a fi ceva pentru a multumi pe toata lumea!

ARTIZANAT ȘI ACTIVITĂȚI
Muzeul Malton
www.maltonmuseum.co.uk/lucius-virtual-challenge/
Încercați să vă parte la o serie de activități pentru a afla mai multe despre viața romană, de la căutări de cuvinte și numărul de provocări la rețete romane și jocuri.

Royal Collection Trust
www.rct.uk/resources
Bucurați-vă de jocuri și activități bazate în jurul colecției, creați-vă propriile „imagini vii” victoriene sau încercați să restaurați o vază veche de porțelan spartă cu un puzzle virtual.

Muzeul De Istorie Naturală
www.nhm.ac.uk/take-part/try-this-at-home.html
Ia întreaga familie implicată în aceste activități acasă, făcând un dinozaur origami T. rex sau construindu-ți propriul vulcan dintr-o sticlă de plastic.

Vindolanda Caritate Trust
www.vindolanda.com/home-learning
Găsiți o selecție de activități educaționale bazate în jurul Fortului Roman: aflați cum să faceți tort de miere, să descifrați scrierea cursivă romană sau să jucați twister numeral Roman.

Clubul Tinerilor Arheologi
www.yac-uk.org/things-to-do
Alegeți dintr-o serie de idei noi de ambarcațiuni pe site-ul YAC, de la coacerea unui tort stratigrafic până la realizarea propriei măști de moarte egiptene antice.

Istoric Dockyard Chatham

Museum from Home


Participați la o nouă provocare în fiecare luni, precum șiexplorând sarcinile anterioare, cum ar fi realizarea de bărci de hârtie și pălării de marinar sau decriptarea mesajelor secrete folosind o roată de cifru.

EMISIUNI TV
În direct de la Muzeul Britanic
www.youtube.com/user/britishmuseum
Experimentați două dintre cele mai populare expoziții din trecut ale muzeului prin vederi private exclusive filmate în timpul alergării lor. Viața și moartea în Pompei și Herculaneum și vikingi: viața și legenda sunt acum disponibile pe YouTube și Facebook.

O casă prin timp
www.bbc.co.uk/programmes/b09l64y9
Obțineți o perspectivă unică asupra istoriei prin povestea oamenilor care au trăit într-o singură casă, din momentul în care a fost construită până în prezent.

Faceți cunoștință cu romanii cu Mary Beard
www.bbc.co.uk/programmes/b01gknyq
Alătură-te profesorului Mary Beard în timp ce explorează oamenii obișnuiți din inima Imperiului Romei antice, acum disponibil din nou pe BBC iPlayer.

Flag Fen Lives 2012
www.youtube.com/watch?v=kRjuxe2uyp8&list=PLnwSwNSjVemZUlFza QZN3Pi8P8S-nyPID

Related Posts

COMMENTS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *