Patrimoniul de acasă-ianuarie

Vizite Virtuale
Profitați de imensa varietate de oportunități de a vizita muzee și situri de patrimoniu din întreaga lume de acasă, datorită numeroaselor soluții creative oferite online. Indiferent dacă vă place să explorați naufragiile scufundate din Malta, să faceți un tur al Casei lui Jane Austen sau să vă scufundați în arta paleolitică a peșterii Chauvet, există o mulțime de opțiuni de a alege de mai jos.

MUZEE ȘI EXPOZIȚII
Muzeul Național Kyoto, Japan-răsfoiți colecțiile unuia dintre muzeele naționale din Japonia și descoperiți exponate online care acoperă subiecte din cultura samuraiului până la utilizarea aurului în artele decorative.
La Brea Tar Pits, Los Angeles – SUA-faceți o excursie virtuală la La Brea Tar Pits and Museum și aflați mai multe despre acest faimos fosil, care a aruncat lumină asupra erei glaciare din Los Angeles.
Virtual Underwater Museum, Malta-Exploreaza patrimoniul cultural scufundat Malta cu acest record digital creat de scafandri, folosind camere puternice și lumini subacvatice pentru a oferi vizitatorilor o perspectivă într-o lume, de obicei, ascunse de la ei.
Kajak!, Maine, SUA-Aflați mai multe despre crearea și utilizarea caiacelor tradiționale din Groenlanda, Labrador și nu numai în această expoziție online de la Muzeul Arctic Peary-MacMillan.
Víkingr, Oslo, Norvegia-bucurați-vă de un tur al acestei expoziții la Muzeul Istoric al Universității din Oslo, care prezintă o serie de obiecte frumoase din epoca vikingă Norvegiană.
Muzeul Jane Austen, Chawton – Marea Britanie-explorați casa și Grădinile lui Jane Austen cu un tur virtual 360°, Alăturați-vă unui tur cu ghid online live sau profitați de o selecție de expoziții virtuale și evenimente digitale.
PATRIMONIU ȘI SITURI ARHEOLOGICE
Hidden London, UK-Înscrieți-vă pentru tururi virtuale ale mai multor stații de metrou din Londra și spații secrete, inclusiv unele locații care sunt atât de restricționate încât tururile publice în persoană nu au fost niciodată posibile. (Opțiune plătită)
Peștera Chauvet – Franța-descoperiți arta paleolitică a peșterii Chauvet, adusă la viață prin tehnologia realității virtuale, videoclipuri imersive și o serie de expoziții online.
Mesa Verde National Park, Colorado, Statele Unite ale Americii – explora locuințele stâncă construite de oamenii Pueblo ancestrale și să învețe despre 700 de ani de Istorie Nativ American reprezentat în arheologia Mesa Verde.
Reconstrucția Shurijo Castel, Japonia – afla cum Japoneză Patrimoniului Mondial Site-ul a fost recreat digital folosind fotografii turistice, după un incendiu în 2019 distrus șase castel clădiri, și de a descoperi mai multe despre Regatul Ryukyu.
Mycenae, Creta-faceți un tur virtual al sitului grecesc și aflați despre numeroasele descoperiri arheologice care au aruncat lumină asupra civilizației miceniene.
Ayutthaya, Thailanda-bucurați-vă de un tur de realitate virtuală 360º al acestui oraș antic din Thailanda, plimbându-vă în jurul palatelor, templelor budiste, mănăstirilor și statuilor care alcătuiesc Patrimoniul Mondial UNESCO.
Învățarea în blocare
Descoperiți o serie de modalități de a vă implica în arheologie, istorie și patrimoniu cultural de acasă. De la o aplicație care vă permite să explorați spațiile galeriei din întreaga lume la un podcast despre istoria maritimă și conturile de social media cu imagini din trecut, există ceva pentru toată lumea.

EVENIMENTE ȘI RESURSE EDUCAȚIONALE
Australia Momente Definitorii – Descoperi momente importante din istoria Australiei cu această cronologie interactivă, de evidență a popoarelor 65.000 de ani în urmă pentru desemnarea Budj Bim Peisajului Cultural ca un Site Patrimoniului Mondial și introducerea de gândacii de bălegar.
Luați legătura cu Ötzi – profitați de o nouă oportunitate de învățare virtuală pentru clasele școlare de la Muzeul de Arheologie din Tirolul de Sud și aflați de la experții Ötzi despre faimosul Iceman Calcolitic.
World War II: The Flying Frontier – aflați despre rolul pe care Aeronautica a jucat în al doilea război mondial, precum și momentele influente, povești, și persoanele implicate, cu această expoziție on-line de la instituția Smithsonian.
Pocket Gallery-descărcați aplicația Google Arts and Culture și săriți în galerii din întreaga lume, rătăciți în spațiile virtuale și descoperiți mai multe despre lucrările dvs. preferate.
Writing in the Ancient World-găsiți o varietate de resurse descărcabile gratuite ambalate cu informații pentru a vă ajuta să studieze sau să învețe sisteme de scriere antice, de la liniar B la alfabetul fenician
PODCAST-URI ȘI RADIO
Țări străine: conversații în arheologie – Alăturați-vă Dr. Frasin Lenton ca el interviuri arheologii despre o serie de subiecte, începând cu Sezonul 1 explorare de arheologie ale Occidentului Roman.
Lucrul în timp-Bucurați-vă de acest podcast, care examinează societatea prin prisma muncii, cu povești din diferite perioade de timp și culturi care aduc la lumină elementele umane ale trecutului.
Ingeniozitatea umană și patrimoniu Comun – de a Asculta o discuție între Simon Baron-Cohen, Rebecca Wragg Sykes, și Susana Carvalho de la BBC Radio 4 Începe Săptămâna despre dacă ingeniozitatea este unic pentru Homo sapiens.
Care este numele ei – îngropa în trecut și de a afla mai multe despre poveștile uitate ale femeilor pe care le-ați auzit, probabil, niciodată, dar cu siguranță ar trebui să aibă!
Maritime History Podcast-Aflați mai multe despre istoria maritimă și tot ceea ce cuprinde, de la comerț și economie la construcții navale, navigație, și război naval.
BLOGURI ȘI SOCIAL MEDIA
# frescofriday-descoperiți imagini cu picturi murale frumoase de pe pereți din întreaga lume romană, postate pe Twitter în fiecare vineri.
# MuseumMomentofZen-bucurați-vă de un scurt moment de calm cu fotografii și videoclipuri pe Twitter, oferindu-vă o imagine a celor mai pașnice locuri, artefacte, opere de artă ale muzeelor și multe altele.
Historical Pix-Răsfoiți fotografii istorice care surprind momente extraordinare și banale din trecut, cuprinzând figuri importante și viața de zi cu zi a oamenilor obișnuiți.
Stories from the Museum Floor-Aflați mai multe despre artefacte din colecțiile Muzeului Manchester și poveștile din spatele lor în aceste postări de blog de la echipa de vizitatori de acolo.
# AskAConservator-citiți răspunsurile la întrebările pe care le-ați dorit întotdeauna să întrebați un conservator, cu răspunsuri de la o serie de muzee care au fost postate pe Twitter în ziua „întrebați un Conservator”.

Related Posts

COMMENTS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *